Pieremachochel in Polen 2011

Volksdansgroep Pieremachochel heeft onlangs weer een succesvolle reis naar Polen gemaakt. De dansers en muzikanten zijn wel wat gewend, want ze reisden al eerder naar Polen, Frankrijk, Zweden en zelfs naar Korea en China.

Nu vonden er, dankzij de goede contacten met Zofia Schroten van Het Pools Podium/Scena Polska een aantal optredens plaats in de omgeving van Poznan.

Na aankomst op vrijdag met de nachttrein vanuit Utrecht werd een kort bezoek gebracht aan de historische markt van Poznan, waar de groep ontvangen werd door de heer Janusz Jaskulkski, directeur van het Muziekinstrumentenmuseum. Daarna ging het meteen verder naar Skorzecin waar in een van de grootste recreatieparken van Polen het eerste optreden zou plaatsvinden. Allemaal toeristen die met een hartelijk applaus reageerden op de Nederlandse volksdansen en de Zeeuwse klederdrachten. Bij de kinderdansen werd door veel kinderen enthousiast meegedaan.

Op zaterdag was er eerst een optreden bij de opening van het Sint Jansfeest in Siedlec. Terwijl het feest daar tot in de kleine uurtjes doorging, reed Pieremachochel verder naar Wytomysl in de gemeente Nowy Tomysl. De burgemeester Henryk Helwing heette de groep hartelijk welkom op de Piknik Rodzinny, hun dorpszomerfeest. Allerlei kindergroepen, van groot tot klein, dansten de meest verschillende stijlen, een dameskoor zong enkele liederen en als hoogtepunt van het programma was het optreden van Pieremachochel.

De avond werd op het logeeradres afgesloten met een kampvuur. Er werd gegrild, gezongen en de verjaardag van twee leden ingeluid.

Zondagmiddag werd er gedanst op het Midzomernachtfeest "Wianki" bij het Swarzedmeer. Het optreden van Pieremachochel werd afgewisseld met Poolse volksmuziek van de groep "Po Zagonach" onder leiding van Waldemar Lycozykowski.

Met gegrilde worstjes en zuurkool werd deze in alle opzichten geslaagde dansreis besloten. Organisatorische probleempjes werden met enig improvisatievermogen opgelost en vooral de goede sfeer en de vrolijke stemming zorgden er voor dat er veel gelachen en plezier gemaakt werd. Zo stapten 20 van de 26 deelnemers zondagavond in de trein voor de thuisreis.

Home
Dansen
Orkest
Danshuis
Kostuum
Buitenlandse optredens
Geschiedenis
Links
Contact

Intern