Pieremachochel in Polen

Van 10 tot 12 juni 2005 heeft Pieremachochel meegedanst aan de XXV International Meeting of Folk Bands in het Etnografisch Museum in Toruń, Polen.

Aan dit internationale festival namen naast een aantal Poolse groepen ook dansgroepen deel uit Tsjechië, Litouwen, Rusland en Wit-Rusland. Het festival was gericht op zowel muziek als dans. Het festivalterrein bestond uit een overdekt podium met een open zittribune. Het geheel hoorde bij het ernaast gelegen Etnografisch Museum. Doordat we het grootste deel van de tijd prachtig weer hadden, is slechts één voorstelling naar binnen verplaatst. Tijdens het festival waren er dagelijks grote voorstellingen. Tijdens één van deze voorstellingen kon het publiek een favoriete groep kiezen.

Op zaterdag was er de traditionele parade door de stad. Het winkelende publiek wilde graag een dansje met ons doen als de optocht even stil stond. Op zondag was er een solistenconcert. Van tevoren dachten we dat we hier een liefdeslied moesten zingen, maar gelukkig bleek dat we ook met een solodans en een solomuziekstuk mee konden doen.

Vanaf het moment dat we in Toruń aankwamen was alles voor ons geregeld: een mooi hotel tegenover het festivalterrein en drie prima maaltijden per dag. Omdat alles in het Pools was en onze tolk zo nu en dan verstek liet gaan, was het ons echter niet altijd duidelijk wat er van ons verwacht werd.

Pieremachochel valt in de prijzen!

Zowel ons solopaar, Gepke en Meine Vellinga, als de hele groep hebben de publieksprijs voor dans gewonnen. De prijs bestond uit een mand met koekjes en chocola en daar waren we heel erg blij mee. Daar hebben we nog weken van gegeten!

We hebben een heerlijk weekend gehad. We genoten van de onverwachte luxe van het hotel en de maaltijden die drie maal daags voor ons klaar stonden. De sfeer in de groep was weer opperbest. Ondanks de vele optredens hadden we voldoende tijd om het mooie Toruń te bekijken.

De foto’s van dit weekend zijn gemaakt door een ons—helaas—onbekende Poolse fotograaf.

Home
Dansen
Orkest
Danshuis
Kostuum
Buitenlandse optredens
Geschiedenis
Links
Contact

Intern