Pieremachochel in Korea

Van 13 tot 23 september 2003 heeft Pieremachochel opgetreden op de Gyeongju World Culture Expo in Zuid-Korea. Op aanbeveling van de Nederlandse ambassade in Seoul heeft de organisatie ons uitgenodigd om Nederland tijdens de Expo te vertegenwoordigen met Nederlandse volksdansen. Deze Expo is een tweejaarlijks internationaal evenement in Gyeongju met volksmuziek en -dans.

Een hele ervaring

Voor alle deelnemers aan deze reis was Korea een nieuwe ervaring. En de indruk die we van Zuid-Korea overgehouden hebben is: zeer vriendelijke en beschaafde mensen, zeer geïnteresseerd in buitenlandse cultuur en een goede organisatie.

Optredens

We hebben op de Expo zes dagen opgetreden, tweemaal per dag. De reacties van het publiek waren enthousiast. Onze polka’s en walsen vielen erg in de smaak. Zeker bij een lekker vierkwartsritme begint het publiek enthousiast mee te klappen. Onze kostuums uit Zeeland en onze instrumenten (viool, trekzak, fluiten en doedelzak) moeten voor hen behoorlijk exotisch overgekomen zijn.

Koreaanse cultuur

We hebben gelukkig op onze beurt zelf ook kunnen genieten van de Koreaanse cultuur. Zo bezochten we voorstellingen met karakteristieke Koreaanse dansen en muziek, een Koreaanse opera, een nagespeelde huwelijksplechtigheid, diverse theeceremonies, Koreaanse restaurants, enkele tempelcomplexen, een historisch museum en een dorp met authentieke Koreaanse huizen.

Uitstekende begeleiding

We zijn door de organisatie van de World Culture Expo zeer goed begeleid en verzorgd. We kregen een eerste klas hotel en goede restaurants, er waren goede podia en er werden boeiende excursies voor ons georganiseerd. Met name onze twee Koreaanse begeleidsters So-young en Ji-hee hebben hier voor gezorgd, evenals onze contactpersoon Hee-bon Park.

Home
Dansen
Orkest
Danshuis
Kostuum
Buitenlandse optredens
Geschiedenis
Links
Contact

Intern