Pieremachochel in München 2019

Bezoek Pieremachochel aan de Haxenschmeisser München. Vrijdag 19-10-2019 tot en met Zondag 21-10-2019

Het weekend van 19 oktober 2019 was Pieremachochel uitgenodigd in München bij dansgroep Haxenschmeisser. Zij vierde het 25-jarig bestaan van de groep. Met auto’s en trein reisde een groot deel van de groep af richting München waar iedereen voor de overnachtingen terecht kon bij leden van de groep. Voor velen een hartelijk weerzien omdat Pieremachochel precies drie jaar daarvoor ook in München was geweest en Haxenschmeisser anderhalf jaar geleden een bezoek aan Nederland gebracht had.

Vrijdag werden we ontvangen met een heerlijk buffet en daarna was er een gezellige avond met veel dans en muziek. De zaterdagochtend kon iedereen naar eigen idee invullen, de meeste gastgezinnen hadden wel een leuk uitstapje bedacht. Om 15.00 uur begon het grote feest.

Behalve Pieremachochel waren er ook groepen uit Noorwegen, Denemarken en het noorden van Duitsland. Een groep uit Frankrijk was helaas niet in de gelegenheid om aan de uitnodiging gehoor te geven.

Om de beurt werden de groepen voorgesteld en werd er verteld hoe de vriendschapsband ontstaan was. Voor Pieremachochel is dat via een oud-lid, die naar München verhuisd is en daar is gaan dansen bij de Haxenschmeisser. Elke groep danste, samen met de leden van de Haxenschmeisser, een dans uit hun repertoire en er werden groepsfoto’s gemaakt.

Daarna was er weer een uitgebreid buffet met vlees, salades, allerlei kaas, heel veel overheerlijke taarten en nog veel meer lekkers.

’s Avonds was er een orkestje dat dansmuziek speelde en werd er weer volop gedanst. En het was wel weer overduidelijk dat muziek en dans verbroedert en er geen grens barrières zijn; ook al spreek je elkaars taal niet, dansen met elkaar lukt altijd!

Helaas moest een deel van de groep zondag weer terug naar Nederland. Degene die nog een dagje langer konden blijven hebben die dag ook nog met elkaar gedanst. Er was toen ook gelegenheid om de andere groepen een aantal Nederlandse dansen aan te leren. We kunnen terug kijken op een heerlijk en uitstekend georganiseerd weekend!

Home
Dansen
Orkest
Danshuis
Kostuum
Buitenlandse optredens
Geschiedenis
Links
Contact

Intern