Pieremachochel in München 2016

Bezoek Pieremachochel aan de Haxenschmeisser München. Vrijdag 14-10-2016 tot en met Dinsdag 18-10-2016

Een aantal jaren geleden was de Franse Audine lid van Pieremachochel. Na omzwervingen over de wereld woont ze nu al weer een tijd in München waar ze lid werd van de Haxenschmeisser. De contacten met Pieremachochel bleven bestaan. De reislustige Pieremachochelaars gingen uiteraard graag in op de uitnodiging naar München te komen en oktober 2016 was het zo ver.

Op vrijdagavond werden we ontvangen met een heerlijk buffet. En daarna natuurlijk dansen.

Op zaterdag zijn we München gaan bekijken. Er was op ons verzoek zelf een speciale Jugendstil wandeling uitgezet. Fantastisch; München is een prachtige stad. Zaterdagavond gingen we samen met de Haxenschmeisser naar een publieke Volksdansavond met de Oberlauser Tanzlmusi in een van de zalen van de Augustiner Gaststätte midden in het centrum. Vrijwel alle bezoekers waren in dracht en iedereen danste met elkaar. Heel gezellig.

Zondag was wandeldag. Met de trein gingen we naar de Schliersee. Ook hier was met de gebruikelijke zorg een aantal wandelingen voor ons uitgezet. Het was ook nog heel mooi weer en de handschoenen en mutsen konden in de tas blijven. De sterksten van ons gingen op weg naar een top, anderen streken neer in een berghut voor een lekkere apfelstrudel of een heerlijke Beierse maaltijd. In de avond was er weer een lekker buffet en konden we dansen uitwisselen.

Maandagochtend mochten we optreden in een verzorgingshuis en dit werd door de bewoners bijzonder op prijs gesteld. Na een warme lunch gingen we in klederdracht naar de Auer dult. Dit is een markt die maar drie keer per jaar gehouden wordt en waar van alles te koop is. Ondanks het hobbelige plaveisel konden we het toch niet laten om een spontaan optreden te geven. Het was leuk dat Audine ook meedeed. In de avond het hebben we samen in een restaurant gegeten waar ook nog wel ruimte was voor een dansje.

En zo kwam er een einde aan ons bezoek aan de Haxenschmeisser. Het programma was bijzonder goed georganiseerd, en we zijn zeer hartelijk ontvangen. Het was ook fijn om Audine weer te zien. We kijken intussen al weer uit naar het tegenbezoek in 2018.

Home
Dansen
Orkest
Danshuis
Kostuum
Buitenlandse optredens
Geschiedenis
Links
Contact

Intern